AMAZON LAUNCHPAD

Geef jouw start-up een boost: verkoop via Amazon Launchpad

Bedankt voor uw interesse, maar we accepteren op dit moment geen sollicitaties. Dank u wel voor uw begrip.
Laat uw merk groeien met Amazon Launchpad

Wat is Amazon Launchpad?

Amazon Launchpad helpt je om innovatieve of duurzame producten op Amazon te lanceren. Dit programma is ideaal voor ondernemers zoals jij: start-ups en kleine tot middelgrote merken met een uniek verhaal. Duizenden toonaangevende merken wereldwijd maken al gebruik van Amazon Launchpad. Ze profiteren daarbij van onze tools voor klantenbinding (customer engagement.), merchandising en strategische hulp. Zo verbeteren ze de vindbaarheid van hun producten en groeit hun online omzet.

Wat zijn de voordelen van Amazon Launchpad?

Strategische support

Strategische hulp

Onze ervaren onboarding-manager helpt je bedrijf sneller te groeien

Identificeer verbeterpunten en groeikansen voor je bedrijf. Wij helpen je concrete doelen te stellen, product-listings te maken, detailpagina's te verbeteren en je account te optimaliseren. Jij houdt de touwtjes in handen: de meeste van onze trainingen en tools zijn self-service en 24/7 online toegankelijk. Uiteraard staan we je aan alle kanten bij. We monitoren je succes, bieden persoonlijk advies en technische ondersteuning.
Customer engagement tools

Tools voor klantenbinding

Gebruik onze premium tools om je merk met je klanten te verbinden

Profiteer van diensten en tools zoals A+ Premium en kwaliteitsrapporten voor productpagina’s. Daarmee informeer je klanten op een visuele manier en zorg je voor meer customer engagement. Dat zorgt op zijn beurt weer voor meer verkeer en een hogere conversie. Wij helpen je ook een advertentiestrategie op te bouwen. Daarvoor kun je gebruikmaken van Lightning Deals, kortingen op couponvergoedingen en optimalisatie van campagnes rondom gesponsorde producten. Met onze gratis vertaaldiensten ontstaan verkoopmogelijkheden in heel Europa. Ook kom je in aanmerking voor AWS-kredieten waarmee je je bedrijf in de cloud kunt opschalen.
Amazon merchandising

Amazon-merchandising

Help klanten je unieke product te ontdekken: promoot het in alle Amazon-winkels

Breng jouw unieke merk onder de aandacht in al onze Europese, digitale etalages. Je krijgt uitnodigingen voor Amazons belangrijkste promotie-evenementen, voor Lightning Deals en voor een plekje op de Amazon-homepage. Profiteer van PR- en marketinginitiatieven die we speciaal hebben ontworpen om start-ups in potentiële bestsellers om te toveren.
Wereldwijde uitbreiding

Wereldwijde groei

Breid uit naar tot 9 landen

Amazon Launchpad maakt het je makkelijk om jouw product in verschillende regio’s en landen te lanceren. In elke markt ontvang je steun op maat en geniet je van allerlei voordelen.

Laat je inspireren door ondernemers op Amazon Launchpad

Van unieke schoonheidsproducten tot innovatieve elektronica, van heerlijk eten tot schoenen. We hebben al duizenden start-ups wereldwijd geholpen om hun merken online te laten groeien.

Hoe? Door hun originele ideeën vindbaar te maken voor miljoenen Amazon-klanten.
KOSTEN

Wat kost Amazon Launchpad?

Verkooppartners op Amazon Launchpad dragen voor elk verkocht item 5% commissie af, bovenop de standaard affiliate-commissie. Deze extra vergoeding geldt voor alle verkopen via je Amazon-account. We brengen deze kosten in rekening op basis van het totaalbedrag dat de klant betaalt, inclusief eventuele belastingen en douanekosten.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Amazon Launchpad bedoeld?
Wij beoordelen alle aanmeldingen stuk voor stuk op geschiktheid voordat we ze tot het Amazon Launchpad-programma toelaten. We zijn op zoek naar merkeigenaars in elke productcategorie, met een uniek selling point en een sterk verhaal, die hun wereldwijde potentieel willen benutten.
Ik verkoop al op Amazon, kan ik deelnemen?
Bedankt voor uw interesse, maar we accepteren op dit moment geen sollicitaties. Dank u wel voor uw begrip.
Moet ik me opnieuw aanmelden als ik al met Amazon Launchpad in een ander land verkoop?
Als je in onze drie Noord-Amerikaanse winkels (Amazon.com, Amazon.ca, Amazon.com.mx), de Australische winkel (Amazon.co.au) of de Indiase winkel (Amazon.in) verkoopt, moet je je opnieuw aanmelden om deel te kunnen nemen aan Amazon Launchpad Europe. Als je lid wordt van Amazon Launchpad om te verkopen op Amazon Nederland, word je automatisch ingeschreven in de acht overige Europese winkels (Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es, Amazon.nl, Amazon.se en Amazon.pl) zonder dat je je opnieuw moet aanmelden. Lees hier meer over wereldwijd verkopen.
Hoe ontdekken Amazon-klanten mijn producten op Amazon Launchpad?
Amazon Launchpad heeft speciale etalages in Amazon winkels (www.amazon.co.uk/launchpad, www.amazon.de/launchpad, www.amazon.fr/launchpad, www.amazon.it/launchpad, www.amazon.es/launchpad, www.amazon.nl/launchpad met Amazon Launchpad-producten. Onze accountmanagers en marketingteams verbeteren samen met jou de zichtbaarheid van je producten. Daarnaast zijn je producten via normale zoekopdrachten op Amazon te vinden.
Hoelang duurt het programma?
Voor het programma is een verbintenis van één jaar vereist. Daarna kun je ervoor kiezen om langer in het programma te blijven, in welk geval je niets hoeft te doen, of om het programma te verlaten door ons dit via e-mail te laten weten. De opzegtermijn is 30 dagen.
Waar kan ik meer informatie krijgen over het lidmaatschap van Amazon Launchpad?
Meld je aan bij het Amazon Launchpad-programma en iemand van ons team neemt contact met je op. Je kunt ook naar onze Amazon Launchpad-hulppagina in Amazon Seller Central of Amazon Seller University gaan.
Amazon logo
© 2024 Amazon.com, Inc. or its affiliates.
Facebook logo
Twitter logo
LinkedIn logo
Tiktok logo
YouTube logo