AMAZON LAUNCHPAD

Help je unieke merk groeien met Amazon Launchpad

Help grow your unique brand with Amazon Launchpad
Amazon Launchpad

Wat is Amazon Launchpad?

Amazon Launchpad is een programma dat ondernemers helpt met het lanceren en stimuleren van de omzet van innovatieve merken op Amazon door leden toegang te geven tot voordelen. Duizenden innovatieve merken over de hele wereld maken al gebruik van de tools voor klantbetrokkenheid, merchandising en strategische ondersteuning van Amazon Launchpad om hun vindbaarheid te verbeteren en hun omzet te verhogen. Amazon Launchpad verwelkomt innovatieve start-ups en kleine en middelgrote merken met een uniek verkooppunt.

Wat krijg je allemaal?

Tools voor klantbetrokkenheid

Tools voor klantbetrokkenheid

Ontgrendel premium tools voor meer klantbetrokkenheid bij je merk

Ontgrendel video‘s en aangepaste merkinhoud voor meer klantbetrokkenheid en om klanten beter te informeren. Gratis vertaaldiensten helpen je in heel Europa te verkopen. Ondersteuning voor het maken en optimaliseren van advertenties.
Amazon merchandising

Amazon merchandising

Help klanten je product te ontdekken en promoot de unieke functies van het product in alle Amazon winkels

Promoot je merk in speciale etalages in heel Europa. Krijg toegang tot de belangrijkste promotie evenementen en gratis deals van Amazon. Profiteer van toegang op uitnodiging tot Amazon PR- en marketinginitiatieven.
Strategische ondersteuning

Strategische ondersteuning

Laat een ervaren onboarding manager je helpen je bedrijf te laten groeien

Identificeer kansen en mogelijkheden voor je bedrijf om te groeien. Wij helpen met het maken van productvermeldingen, het verbeteren van je productpagina's en het optimaliseren van je account. Ga naar onze portal voor online trainingen, webinars en nog veel meer. Doe mee aan workshops en sessies om je netwerk te vergroten.
In eerste instantie widen we ons profileren buiten de nichecategorieën waar we in vallen op Amazon, maar we kregen vel meer dan dat.
Dan EisenhardtOprichter en CEO van FORM

Reeds gelanceerd

We hebben duizenden bedrijven over de hele wereld geholpen hun merk te laten groeien door het mogelijk te maken miljoenen Amazon klanten te bereiken met hun geweldige productideeën. Dit zijn slechts een paar voorbeelden.

Veelgestelde vragen

Wie kan Amazon Launchpad gebruiken?
We beoordelen elke aanvraag afzonderlijk op basis van onze criteria voordat de aanvrager toegang krijgt tot het Amazon Launchpad programma. We zijn op zoek naar innovatieve merken uit alle productcategorieën die een uniek verkooppunt en merkverhaal hebben en hun potentieel wereldwijd willen maximaliseren.
Ik verkoop al op Amazon, kan ik deelnemen?
Ja, als je al verkoopt op Amazon, kun je deelnemen aan het Amazon Launchpad programma. Vul ons aanvraagformulier in en we nemen binnen tien dagen contact met je op.
Hoe zit het met de kosten?
Verkooppartners op Amazon Launchpad betalen een incrementele verwijzingsvergoeding van 5% bovenop de standaard verwijzingsvergoeding voor de betreffende categorie voor elk verkocht product. De extra kosten zijn van toepassing op alle verkopen van het account en worden in rekening gebracht op basis van het totale bedrag dat de klant voor het artikel heeft betaald, inclusief alle toepasselijke belastingen en douanekosten.
Moet ik me opnieuw aanmelden als ik al verkoop met Amazon Launchpad in een ander land?
Als je in onze drie Noord-Amerikaanse winkels (Amazon.com, Amazon.ca, Amazon.com.mx), de Australische winkel (Amazon.co.au) of de Indiase winkel (Amazon.in) verkoopt, moet je je opnieuw aanmelden om deel te kunnen nemen aan Amazon Launchpad Europe. Als je lid wordt van Amazon Launchpad op Amazon.nl, word je automatisch ingeschreven in alle acht Europese winkels (Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es, Amazon.nl, Amazon.se en Amazon.pl) zonder dat je je opnieuw moet aanmelden. Hier vind je meer informatie over wereldwijd verkopen.
Hoe ontdekken Amazon klanten mijn producten op Amazon Launchpad?
Amazon Launchpad heeft speciale etalages in Amazon winkels (www.amazon.co.uk/launchpad, www.amazon.de/launchpad, www.amazon.fr/launchpad, www.amazon.it/launchpad, www.amazon.es/launchpad, www.amazon.nl/launchpad met Amazon Launchpad producten. Onze accountmanagement en marketingteams werken met je samen om de zichtbaarheid van je producten te verbeteren. Daarnaast worden je producten behandeld zoals alle andere productvermeldingen op Amazon, dus klanten kunnen je ook vinden via zoekopdrachten.
Hoelang duurt het programma?
Voor het programma is een verbintenis van één jaar vereist. Daarna kun je ervoor kiezen om langer in het programma te blijven, in welk geval je niets hoeft te doen, of om het programma te verlaten door ons dit via e-mail te laten weten. De opzegtermijn is 30 dagen.
Waar kan ik terecht voor meer informatie over lid worden van Amazon Launchpad?
Meld je aan bij het Amazon Launchpad programma en iemand van ons team neemt contact met je op. Je kunt ook naar onze Amazon Launchpad hulppagina in Amazon Seller Central of Amazon Seller University gaan.

Ons netwerk

We zijn er trots op samen te kunnen werken met een groeiende lijst bedrijven over de hele wereld die ons helpen nieuwe, inspirerende en innovatieve producten te identificeren en te laten groeien zodat Amazon klanten ze kunnen ontdekken.
Ons netwerk

Heb jij een innovatief, origineel product dat je op Amazon wilt verkopen? Meld je nu aan!

Amazon logo
© 2021 Amazon.com, Inc. en dochterondernemingen