ONTWIKKELAARS

Applicaties ontwikkelen voor Amazon verkooppartners

Gegevensintegratie met Amazon Marketplace Web Service (Amazon MWS) maakt een hoge mate van verkoopautomatisering mogelijk, waardoor verkooppartners kunnen groeien en hun bedrijf kunnen uitbreiden in Amazon winkels.
Wat is de Marketplace Web Service?

Wat is de Marketplace Web Service?

Amazon MWS maakt programmatische gegevensuitwisseling mogelijk voor productvermeldingen, bestellingen, betalingen, rapporten en meer. Met Amazon MWS kunnen verkooppartners de verkoopefficiëntie verhogen, de arbeidsvereisten verminderen en de responstijd voor klanten verbeteren.
Als je Amazon MWS wilt gebruiken, moet je beschikken over een professioneel verkopersaccount voor Amazon MWS.

Waarom Amazon MWS gebruiken

Amazon MWS biedt de volgende belangrijke functies:
  • Je kunt batchuploads voor voorraad uitvoeren, producten toevoegen, voorraadniveaus controleren, prijsinformatie onderzoeken en andere voorraadbeheertaken uitvoeren.
  • Bestelbeheer: Je kunt bestelinformatie downloaden, betalingsgegevens verkrijgen, bestellingen bevestigen en rapporten plannen.
  • Rapportbeheer: Je kunt Amazon MWS gebruiken om verschillende rapporten te genereren, de rapportstatus op te vragen en ze vervolgens te downloaden.
Professionele verkooppartners die Fulfillment by Amazon (FBA) gebruiken, kunnen met Amazon MWS ook het volgende:
  • Verzendingen maken naar de Amazon fulfillment centers: Je kunt het proces voor het maken van etiketten automatiseren voor eenheden die je naar een fulfillment center verzendt.
  • De status van zendingen naar Amazon controleren: Je kunt controleren of je zending een fulfillment center heeft bereikt en, zo ja, of de zending is verwerkt.
  • Fulfillment orders indienen: Door je systeem te integreren met Amazon MWS, kun je het op elk gewenst moment mogelijk maken voor klanten om bestellingen van andere kanalen in te dienen. Er is geen vertragingstijd terwijl je bestellingen verwerkt of samenvoegt.
  • Aanvragen voor uitgaande zendingen volgen en beheren: Zodra bestellingen onze fulfillment centers hebben verlaten, kun je de zending volgen en klanten op de hoogte houden van de bezorgtijden.
Waarom Amazon MWS

Documenten voor integrators

In dit gedeelte vind je de functionele en technische documentatie die je kan helpen bij het bouwen van een multi-selling partneroplossing volgens de best practices van Amazon.
Amazon logo
© 2022 Amazon.com, Inc. en dochterondernemingen