Geef uw groei een kickstart

met de Amazon Launchpad Sustainability Accelerator
Ontwikkelt u een innovatief product in de duurzaamheidssector en wilt u snel kunnen opschalen voor maximale impact? Dan willen wij u ondersteunen.
Aanvragen voor de eerste lichting zijn gesloten. Je kunt je interesse registreren voor toekomstige mogelijkheden
Ontworpen voor beginnende startups

Ontworpen voor beginnende startups

De Amazon Launchpad Sustainability Accelerator is een programma van drie maanden zonder winstoogmerk dat startups, die producten maken welke rekening houden met de klimaatimpact, in een vroegtijdig stadium ondersteunt.

Expertise van vernieuwers op het gebied van duurzaamheid

We hebben samengewerkt met EIT Climate-KIC, Europa's toonaangevende klimaatinnovatiecentrum. We hebben het programma zo ontworpen dat beginnende bedrijven relevante ondersteuning krijgen op het snijvlak van e-commerce en impact.
Climate KIC

Wat houdt de Amazon Launchpad Sustainability Accelerator in?

Zakelijke impuls

Zakelijke impuls

€12K subsidie
€6K kliktegoed voor adverteren
USD$25K AWS Activate-kredieten
Gespecialiseerd mentorschap

Gespecialiseerd mentorschap

De accelerator brengt experts samen die gefocust zijn op e-commerce, duurzame producten en de groei van beginnende bedrijven.
Op maat gemaakt onderwijsplan

Op maat gemaakt onderwijsplan

Workshops, bootcamps en presentaties van deskundigen over een reeks onderwerpen die van fundamenteel belang zijn voor elk beginnend bedrijf dat klaar is om op te schalen.
Aanvragen voor de eerste lichting zijn gesloten. Je kunt je interesse registreren voor toekomstige mogelijkheden

Welke extra voordelen zijn er?

1 jaar gratis toegang tot Amazon Launchpad
Toegewijde ondersteuning en een jaar lang gratis toegang tot Amazon Launchpad om te profiteren van het klantenbereik van Amazon. Amazon Launchpad is een one-stop-shop voor unieke en verrassende vondsten van opvallende start-ups.
Klimaatimpactanalyse
Begrijp het klimaatimpactpotentieel van uw product, ontwikkel strategieën om het te optimaliseren en ontvang externe validatie.
Kantoorruimte
Kantoorruimte gedurende 3 maanden in het Amazon HQ in Shoreditch, Londen.
Flexibiliteit
De accelerator zal op hybride wijze worden ingezet. Medewerkers van startups kunnen online of fysiek deelnemen. Dit is afhankelijk van de geldende Covid-19-beperkingen.
Gemeenschap
Onderlinge verrijking en uitwisseling van kennis met een gemeenschap van gelijkgestemde oprichters van bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.
Welke extra voordelen zijn er?
Belangrijkste deelnamecriteria

Belangrijkste deelnamecriteria

Fase: Bedrijven in de beginnende fase.
Product: Fysieke producten binnen de duurzaamheidssector. Bedrijven dienen voorbij de fase van prototyping te zijn en (enige) productiecapaciteit te hebben.
Locatie: In de EER, Zwitserland of het VK.
Thema's: We zijn op zoek naar startups die het klanten gemakkelijk willen maken om duurzamer te winkelen. Producten dienen meetbare verbeteringen te hebben in ten minste één aspect van duurzaamheid, onder andere: Gerecyclede en geüpcyclede materialen en producten, herbruikbare, alledaagse voorwerpen, milieuvriendelijke gadgets en technologie, duurzamere kleding, schoenen en accessoires, plastic alternatieven etc.

Ervaringen

Door met Amazon samen te werken, kunnen we onze e-commercedistributie opschalen en meer mensen toegang geven tot een betaalbare, duurzame warmwateroplossing.
Faisal GhaniSolariskit

Het proces

Het proces
Aanvragen voor de eerste lichting zijn gesloten. Je kunt je interesse registreren voor toekomstige mogelijkheden

Startup selectiecommissie:

Aditi Singh
Aditi Singh
Amazon Launchpad EU GM
Cyrus Wadia
Cyrus Wadia
Amazon Head of Sustainable Product
Aimee Apel
Aimee Apel
EIT Climate-KIC Accelerator Lead
Adiari Vazquez, PHD
Adiari Vazquez, PHD
The Climate Pledge Fund at Amazon

Veelgestelde vragen

Wat is de Amazon Launchpad Sustainability Accelerator?
De Amazon Launchpad Sustainability Accelerator is een programma van 3 maanden dat ontworpen is om ondernemers te ondersteunen die zich in de vroege stadia bevinden van het maken van op duurzaamheid gerichte producten. We bieden door experts geleide workshops, mentorschap, kantoorruimte en toegang tot netwerken om de uitdagingen van het starten van een bedrijf op het gebied van duurzaamheid het hoofd te bieden.
Hoe vraag ik de Amazon Launchpad Sustainability Accelerator aan?
U kunt de accelerator aanvragen via https://sell.amazon.co.uk/programmes/launchpad/sustainability-accelerator/interest-form. Inzendingen dienen uiterlijk op 25 maart 2022 in het Engels worden ingediend. Aanvragers dienen bereid te zijn een programma van 3 maanden aan te gaan dat begint op 3 mei 2022.
Hoe weet ik of de Amazon Launchpad Sustainability Accelerator geschikt is voor mij?
Doorgaans is de accelerator geschikt voor beginnende bedrijven die hun product nog niet op de markt hebben gebracht of <2 jaar na de lancering van het eerste productaanbod. De Accelerator is het meest geschikt zijn voor ondernemers die ambities hebben om e-commerce te gebruiken om de groei van hun product te stimuleren. We zijn op zoek naar bedrijven die misschien vandaag klein zijn, maar grote, gedurfde ambities hebben. Aangezien u waarschijnlijk pas onlangs met uw bedrijf gestart bent, verwachten we nog geen directe groei op grote schaal, maar gaan we op zoek naar duidelijke mogelijkheden om op te schalen.
Wat voor soort bedrijven zijn geschikt?
Het programma is het meest geschikt voor beginnende bedrijven die producten maken met verbeteringen in ten minste één aspect van duurzaamheid en die zich inzetten voor het opbouwen en laten groeien van hun bedrijf met het oog op de klimaatimpact.
Brengt Amazon kosten in rekening voor beginnende bedrijven die aan het programma deelnemen?
Amazon biedt het programma zonder winstoogmerk (gratis) aan en verwerft geen deelname in het kapitaal.
Moet ik zelf verhuizen?
Nee, de accelerator wordt op een hybride manier ingezet (een combinatie van online en fysieke ondersteuning), zodat u kunt profiteren van persoonlijke ondersteuning wanneer u dit het meest nodig heeft, terwijl u de flexibiliteit en het gemak hebt om deel te nemen aan online activiteiten
Welke voordelen maken deel uit van de Amazon Launchpad Sustainability Accelerator?
 • Neem deel aan een acceleratorprogramma van 3 maanden, inclusief exclusieve workshops, mentorschap en toegang tot het Amazon-netwerk.
 • Gratis kantoorruimte (afhankelijk van de meest recente COVID-richtlijnen van de overheid)
 • € 12.000 subsidie
 • USD$ 25.000 AWS Activate-kredieten
 • € 6.000 Kliktegoed voor adverteren
 • Een jaar lang gratis toegang tot Amazon Launchpad
 • Hoeveel bedrijven nemen deel aan het acceleratorprogramma?
  Elke acceleratorgroep zal uit 8-12 bedrijven bestaan.
  Moet ik lid worden van Amazon Launchpad?
  Het is geen vereiste dat deelnemende bedrijven lid worden van Amazon Launchpad na deelname aan het acceleratorprogramma, maar, gezien de synergiën met het programma, denken we dat dit bevorderlijk zal zijn voor de geselecteerde bedrijven.
  Hoe beoordeelt de selectiecommissie startups?
  Alle sollicitaties worden afzonderlijk op hun merites beoordeeld en de bedrijven worden gekozen door de selectiecommissie op basis van de selectiecriteria, die een beoordeling van het volgende omvat:
 • Oprichtend team (expertise binnen de gekozen branche, track record van het laten groeien van een bedrijf en geschiktheid voor een accelerator in een vroeg stadium)
 • Opportuniteit (hoe groot is de gekozen klantenpool en groeit deze)
 • Businessmodel en duurzaamheidsimpact (duurzaamheid van het businessmodel en impact op het milieu)
 • Validatie van de oplossing (of het product het geïdentificeerde probleem oplost)
 • Geschiktheid van het programma voor het deelnemende bedrijf (of het aanvragende bedrijf zijn groei kan stimuleren door gebruik te maken van e-commerce)
 • BOT
  Amazon logo
  © 2022 Amazon.com, Inc. en dochterondernemingen