AMAZON RENEWED

Laat je bedrijf groeien door te verkopen via Amazon Renewed

Op Amazon Renewed kun je producten van hoge kwaliteit in een als-nieuwe staat (refurbished en pre-owned) verkopen aan miljoenen Amazon-klanten wereldwijd. Je kan op Amazon Renewed verkopen als je aan onze prestatie-eisen voldoet en kwaliteitsproducten kunt leveren die zijn geïnspecteerd en getest om er als nieuw uit te zien en te werken.
Man opening a box

Wat zijn Amazon Renewed producten?

 • Amazon Renewed producten moeten kunnen worden gerepareerd/refurbished en getest om er als nieuw uit te zien en te werken. Gerepareerd/refurbished betekent dat de producten elektrische en/of mechanische onderdelen moeten hebben die kunnen worden vervangen en/of geüpgraded tot nieuwe of als-nieuwe staat.
 • Je renovatieproces omvat doorgaans een diagnostische test, de vervanging van eventuele defecte onderdelen, een grondig reinigings- en inspectieproces en, indien van toepassing, het opnieuw verpakken van het product.
 • Je verzendt producten met alle relevante accessoires zoals verwacht voor een nieuw product, en het product wordt ondersteund door de Amazon Renewed Garantie.

Waarom verkopen op Amazon Renewed?

Icon of a check mark with a circular arrow around it
Maak deel uit van een exclusief programma
Alleen verkooppartners die voldoen aan onze kwaliteitscriteria en die consistent als-nieuwe producten kunnen leveren, mogen verkopen op Amazon Renewed
Icon of customers in circles connected with lines
Verkopen aan miljoenen loyale klanten
Geniet van een groot klantenvertrouwen dankzij de strenge klanttevredenheids targets die er zijn om de prestaties van verkooppartners te meten
Icon of a computer with the Amazon logo on its screen
Maak gebruik van de vertrouwde e-commercecapaciteiten van Amazon
Met de verkooptools en fulfilmentmogelijkheden van Amazon kan je als-nieuwe producten verkopen aan klanten op de wereldwijde marktplaats van Amazon
Laat uw gerenoveerde bedrijf groeien
Laat je refurbished business groeien
Laat je omzet groeien door refurbished en pre-owned producten te verkopen

Wat kun je verkopen?

Om in aanmerking te komen als verkooppartner van refurbished en pre-owned producten, moet je je houden aan ons programma- en kwaliteitsbeleid voor deze producten en voldoen aan de gestelde prestatie-eisen. Als je eenmaal in aanmerking bent gekomen, kan je een selectie van hoogwaardige, als-nieuwe producten verkopen tegen gunstige prijzen, onder andere in de volgende categorieën:
 • Telefoons
 • Camera's
 • Headphones
 • Elektrisch gereedschap
 • Computers
 • Tablets
 • Consoles voor videogames
 • Televisie
 • Keukenapparaten
Voor een volledige lijst van toegestane producten verwijzen wij je naar ons programmabeleid.

Hoe kun je beginnen met verkopen?

Stap 1

Registreer je als verkooppartner op Amazon
Je moet eerst een geregistreerde verkooppartner op Amazon zijn om refurbished en pre-owned producten te kunnen verkopen op Amazon Renewed.

Als je nieuw bent met verkopen op Amazon, stuur ons dan hieronder je gegevens en wij zullen je ook helpen met het opzetten van je verkoopaccount.

Stap 2

Kom in aanmerking om te verkopen op Amazon Renewed
Om in aanmerking te komen voor het verkopen van refurbished, pre-owned en open-box producten op Amazon Renewed, hebben we details nodig over je ervaring met het verkopen van dergelijke als-nieuw producten.

Je moet aan de volgende criteria voldoen om in aanmerking te komen als verkooppartner op Amazon Renewed:
 • Je bent een groot-volume refurbished verkooppartner. Je kunt facturen overleggen met een totale waarde van €20.000 aan in aanmerking komende refurbished aankopen in de afgelopen 90 dagen vanaf de datum van de aanvraag. Voor goedkeuring voor vermelding van het merk Apple in de categorie Smartphones, moet je facturen overleggen met een totale waarde van €1 miljoen aan refurbished Apple-producten.
 • Je producten worden geïnspecteerd en getest om er als nieuw uit zien en te werken, door jou of door een externe refurbisher. Je dient minimaal 10 afbeeldingen van een voorbeeld product in te sturen ter beoordeling van het product en de verpakking: 1) Doos waarin het product zal worden verzonden, 2) Doos waarin het product zich bevindt (binnenin de verzenddoos) - witte of bruine doos, 3) Foto van product binnenin de doos (met verpakking), 4,5) Product foto's van de boven en onderkant, 6-9) Product foto van alle vier de zijkanten.
 • Als je een bestaande verkooppartner op Amazon bent, of als je eenmaal begint met verkopen op Amazon, heb je een Order-Defect-Rate (ODR) van 0,8% of minder over een periode van 90 dagen.
 • Voor specifieke merken kan je gevraagd worden om bijkomende documentatie in te dienen met betrekking tot je productinspectieprocessen.

Stap 3

Begin met verkopen en laat je bedrijf groeien

Zodra je aanvraag is goedgekeurd, kun je beginnen met verkopen door jouw refurbished en pre-owned producten aan te bieden of door ze toe te voegen aan bestaande productaanbiedingen.

Wanneer klanten bestellen, kan je deze zelf verzenden of gebruikmaken van Fulfilment by Amazon.
Amazon logo
© 2023 Amazon.com, Inc. or its affiliates.
Facebook logo
Twitter logo
LinkedIn logo
Tiktok logo
YouTube logo