FULFILLMENT BY AMAZON

Breid je bedrijfsactiviteiten uit in de hele Europese Unie met Pan-European FBA

Met Pan-European FBA kun je tot 53% besparen op de fulfilment-kosten en je FBA-omzet verhogen met maar liefst 30%*
*Gebaseerd op een onderzoek van februari 2020 onder 876 verkooppartners met Pan-European FBA die voorraadopslag hadden ingeschakeld voor alle Europese landen; ten opzichte van vergelijkbare FBA-verkooppartners zonder Pan-European FBA
Verkoop je al met FBA?
Nieuw bij Amazon?
€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten
Verkoop in heel Europa met Pan-Europese FBA

Hoe Pan-European FBA werkt

Vereisten
  • Bied je FBA producten aan in: Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje
  • Schakel voorraadplaatsing in in ten minste 2 EU-landen (Duitsland, Frankrijk, Italië of Spanje).
  • Stuur je voorraad naar een Amazon Fulfilment Center in de EU (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje)
Pan-European FBA

Nieuw! Verkoop je producten in onze nieuwe Europese winkels tegen lagere kosten!

Zie hiervoor de vereisten, en:
  • Bied je FBA-producten ook in Polen aan en schakel voorraadplaatsing voor dit land in om te profiteren van binnenlandse FBA fulfilment kosten voor bestellingen in Polen
  • Bied je FBA-producten ook in Zweden en Nederland aan en zorg dat je in ieder geval Duitsland inschakelt voor voorraadplaatsing om te profiteren van binnenlandse FBA fulfilment kosten voor bestellingen in Zweden en Nederland
  • Bied je FBA-producten ook aan in België en zorg ervoor dat je in ieder geval Duitsland of Frankrijk inschakelt voor voorraadplaatsing om te profiteren van binnenlandse FBA fulfilment kosten voor bestellingen in België

Waarom verkopen met Pan-Europese FBA?

Save on your fulfilment costs
Bespaar tot 53% op je fulfilment kosten
Betaal de binnenlandse FBA fulfilment kosten in de landen waar je Amazon je producten laat opslaan (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Polen) in plaats van de European Fulfilment Network-kosten (EFN). Klik hier om te zien hoeveel kosten je maximaal kunt besparen en wat de kosten voor Pan-Europese FBA zijn.
Accelerate your growth with flexible storage
Versnel je groei met flexibele opslag
Schakel voorraadplaatsing in in ten minste 2 van de volgende landen: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Polen. Amazon distribueert en slaat je producten gratis op, dichter bij de vraag van de klant.
Sell to millions with the Prime badge
Bied snelle levering met de Prime badge op uw in aanmerking komende aanbiedingen
Bied snelle levering aan klanten door Amazon je bestellingen te laten leveren in de landen waarvoor je FBA-voorraadopslag hebt ingeschakeld.
91% van de verkooppartners geeft aan uiterst tevreden te zijn over de snelle levering in Europa.*
*Gebaseerd op het FBA-tevredenheidsonderzoek van 2020
Provide the fast delivery that customers love
Verkoop FBA Small and Light producten via Pan-European FBA
Je kunt daarvoor in aanmerking komende FBA Small and Light aanbiedingen inschrijven bij Pan-European FBA. Klik hier voor meer informatie.
Additionele besparingen op fulfilment fees
Bespaar tot € 0,26 op elke FBA-eenheid die vanuit Duitsland wordt geleverd door je producten op te slaan in Tsjechië, Duitsland en Polen.
Op deze manier kunnen we onze producten opslaan in de fulfilment centers die zich het dichtst bij de klant bevinden. Omdat we geen extra kosten betalen, kunnen we buitengewoon concurrerend zijn met onze prijzen. Daardoor verkopen we weer meer eenheden.
Zamir CajeeCEO, iQualTech
Video thumbnail featuring an Amazon seller

Pan-European FBA en het
European Fulfillment Network

Pan-European FBA
European Fulfillment Network
Amazon Pan-Europese FBA
Europees fulfilmentnetwerk
Fulfilment kosten
Lokale fulfilment kosten en de belofte van snelle levering in alle EU-landen waarvoor voorraadopslag is ingeschakeld, en kosten voor fulfilment over de grens (EFN) voor alle andere landen. Voorbeeld voor een standaardpakket: Afmetingen: ≤ 45 X 34 X 26 cm ≤ 400 g = € 3,16 - € 5,50 voor de landen waarvoor voorraadopslag is ingeschakeld
Kosten voor fulfilment over de grens (EFN) € 7,73 € 7,96
Btw
Je hebt een btw-nummer nodig voor elk land waar je goederen worden opgeslagen
Je hebt over het algemeen geen btw-nummer nodig voor het land van de Amazon winkel
Voorraadbeheer
Amazon distribueert en slaat je producten op in de hele EU, in de landen waarvoor je voorraadplaatsing heb ingeschakeld
Amazon slaat producten alleen lokaal op, voor lokale bezorging of voor verzending naar andere landen
Informatie over btw van Amazon

Btw-informatie op Amazon

Wanneer je goederen opslaat in een ander land dan je thuis-marketplace, gaan er aanvullende vereisten voor je gelden wat betreft de btw-aangifte.
Amazon ondersteunt je bij je groei door informatie en oplossingen te bieden die je kunnen helpen aan je btw-verplichtingen te voldoen.
Btw-services op Amazon is een oplossing waarmee je eenvoudig je Europese btw-verplichtingen omtrent registratie en aangifte kunt regelen via Seller Central.

Aan de slag met Pan-European FBA

Stap 1

Maak een verkooppartneraccount op Amazon en voeg je producten toe aan FBA

Stap 2

Bied je daarvoor in aanmerking komende FBA producten aan in alle vereiste Europese Amazon winkels (Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) met dezelfde SKU. Met de BIL-tool voor het maken van internationale productvermeldingen kun je je productprijzen synchroniseren en productvermeldingen overzetten en vertalen van één bronwinkel naar een of meerdere doelwinkels

Stap 3

Selecteer ten minsten 2 landen waar je door Amazon je producten wilt laten opslaan* (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Polen)
*Wanneer je goederen opslaat in een ander land dan je thuis-marketplace, gaan er aanvullende vereisten voor je gelden wat betreft de btw-aangifte.
Amazon ondersteunt je bij je groei door informatie en oplossingen te bieden die je kunnen helpen aan je btw-verplichtingen te voldoen.

Stap 4

Stuur je voorraad naar een Amazon Fulfilment Center in de EU (Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje of Polen)*. We slaan je voorraad op in ons distributienetwerk in de EU in de landen waarvoor je voorraadplaatsing hebt ingeschakeld om aan de verwachte vraag van klanten te voldoen. We distribueren je voorraad gratis over deze landen!

* Klik hier voor meer informatie over het importeren en exporteren van goederen tussen de douanegrens tussen het VK en de EU (ALLEEN VOOR UK-VERKOOPPUNT)

Begin met levering in heel Europa met Pan-European FBA

Door te verkopen op Amazon kun je tientallen miljoenen shoppers bereiken, of je nu één of miljoenen producten verkoopt. Je accountconfiguratie is ingesteld voor verkopen in heel Europa

Verkoop je al met FBA?

Aan de slag

 

Nieuw bij Amazon?

Meld je aan

€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten

Amazon logo
© 2023 Amazon.com, Inc. or its affiliates.
Facebook logo
Twitter logo
LinkedIn logo
Tiktok logo
YouTube logo