AMAZON LAUNCHPAD

Geef jouw start-up een boost: verkoop via Amazon Launchpad

Laat uw merk groeien met Amazon Launchpad

Wat is Amazon Launchpad?

Amazon Launchpad helpt je om innovatieve of duurzame producten op Amazon te lanceren. Dit programma is ideaal voor ondernemers zoals jij: start-ups en kleine tot middelgrote merken met een uniek verhaal. Duizenden toonaangevende merken wereldwijd maken al gebruik van Amazon Launchpad. Ze profiteren daarbij van onze tools voor klantenbinding (customer engagement.), merchandising en strategische hulp. Zo verbeteren ze de vindbaarheid van hun producten en groeit hun online omzet.

Wat zijn de voordelen van Amazon Launchpad?

Strategische support

Strategische hulp

Onze ervaren onboarding-manager helpt je bedrijf sneller te groeien

Identificeer verbeterpunten en groeikansen voor je bedrijf. Wij helpen je concrete doelen te stellen, product-listings te maken, detailpagina's te verbeteren en je account te optimaliseren. Jij houdt de touwtjes in handen: de meeste van onze trainingen en tools zijn self-service en 24/7 online toegankelijk. Uiteraard staan we je aan alle kanten bij. We monitoren je succes, bieden persoonlijk advies en technische ondersteuning.
Customer engagement tools

Tools voor klantenbinding

Gebruik onze premium tools om je merk met je klanten te verbinden

Profiteer van diensten en tools zoals A+ Premium en kwaliteitsrapporten voor productpagina’s. Daarmee informeer je klanten op een visuele manier en zorg je voor meer customer engagement. Dat zorgt op zijn beurt weer voor meer verkeer en een hogere conversie. Wij helpen je ook een advertentiestrategie op te bouwen. Daarvoor kun je gebruikmaken van Lightning Deals, kortingen op couponvergoedingen en optimalisatie van campagnes rondom gesponsorde producten. Met onze gratis vertaaldiensten ontstaan verkoopmogelijkheden in heel Europa. Ook kom je in aanmerking voor AWS-kredieten waarmee je je bedrijf in de cloud kunt opschalen.
Amazon merchandising

Amazon-merchandising

Help klanten je unieke product te ontdekken: promoot het in alle Amazon-winkels

Breng jouw unieke merk onder de aandacht in al onze Europese, digitale etalages. Je krijgt uitnodigingen voor Amazons belangrijkste promotie-evenementen, voor Lightning Deals en voor een plekje op de Amazon-homepage. Profiteer van PR- en marketinginitiatieven die we speciaal hebben ontworpen om start-ups in potentiële bestsellers om te toveren.
Wereldwijde uitbreiding

Wereldwijde groei

Breid uit naar tot 9 landen

Amazon Launchpad maakt het je makkelijk om jouw product in verschillende regio’s en landen te lanceren. In elke markt ontvang je steun op maat en geniet je van allerlei voordelen.
Ben jij een merkeigenaar die op Amazon wil verkopen?

Laat je inspireren door ondernemers op Amazon Launchpad

Van unieke schoonheidsproducten tot innovatieve elektronica, van heerlijk eten tot schoenen. We hebben al duizenden start-ups wereldwijd geholpen om hun merken online te laten groeien.

Hoe? Door hun originele ideeën vindbaar te maken voor miljoenen Amazon-klanten.

Ontdek wat er nieuw is

Stimuleer je merk nog meer met onze huidige initiatieven op maat van duurzame en innovatieve merken.

Innovation Awards

Creëer je baanbrekende producten die innovatie in het dagelijkse leven brengen en zo aan een betere toekomst voor ons allemaal bouwen?

Meld je dan aan om kans te maken op de Amazon Launchpad Innovation Awards en geef je startup een impuls met €100.000 en meer.

Sustainability Accelerator

De Amazon Launchpad Sustainability Accelerator is een drie maanden durend programma zonder eigen vermogen, dat startende ondernemingen steunt die producten ontwikkelen met aandacht voor de impact op het milieu.
AANMELDING

Hoe meld je je aan voor Amazon Launchpad?

Of je nu een bestaande Amazon-verkoper bent of maar net komt kijken, aanmelden bij dit programma kan altijd. Vul simpelweg ons aanmeldingsformulier in en we nemen binnen tien werkdagen contact met je op.
KOSTEN

Wat kost Amazon Launchpad?

Verkooppartners op Amazon Launchpad dragen voor elk verkocht item 5% commissie af, bovenop de standaard affiliate-commissie. Deze extra vergoeding geldt voor alle verkopen via je Amazon-account. We brengen deze kosten in rekening op basis van het totaalbedrag dat de klant betaalt, inclusief eventuele belastingen en douanekosten.

Veelgestelde vragen

Voor wie is Amazon Launchpad bedoeld?
Wij beoordelen alle aanmeldingen stuk voor stuk op geschiktheid voordat we ze tot het Amazon Launchpad-programma toelaten. We zijn op zoek naar merkeigenaars in elke productcategorie, met een uniek selling point en een sterk verhaal, die hun wereldwijde potentieel willen benutten.
Ik verkoop al op Amazon, kan ik deelnemen?
Ja, ook als je al een Amazon verkopersaccount hebt, kun je aan het Amazon Launchpad-programma deelnemen. Vul ons aanvraagformulier in en we nemen binnen tien dagen contact met je op.
Moet ik me opnieuw aanmelden als ik al met Amazon Launchpad in een ander land verkoop?
Als je in onze drie Noord-Amerikaanse winkels (Amazon.com, Amazon.ca, Amazon.com.mx), de Australische winkel (Amazon.co.au) of de Indiase winkel (Amazon.in) verkoopt, moet je je opnieuw aanmelden om deel te kunnen nemen aan Amazon Launchpad Europe. Als je lid wordt van Amazon Launchpad om te verkopen op Amazon Nederland, word je automatisch ingeschreven in de acht overige Europese winkels (Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es, Amazon.nl, Amazon.se en Amazon.pl) zonder dat je je opnieuw moet aanmelden. Lees hier meer over wereldwijd verkopen.
Hoe ontdekken Amazon-klanten mijn producten op Amazon Launchpad?
Amazon Launchpad heeft speciale etalages in Amazon winkels (www.amazon.co.uk/launchpad, www.amazon.de/launchpad, www.amazon.fr/launchpad, www.amazon.it/launchpad, www.amazon.es/launchpad, www.amazon.nl/launchpad met Amazon Launchpad-producten. Onze accountmanagers en marketingteams verbeteren samen met jou de zichtbaarheid van je producten. Daarnaast zijn je producten via normale zoekopdrachten op Amazon te vinden.
Hoelang duurt het programma?
Voor het programma is een verbintenis van één jaar vereist. Daarna kun je ervoor kiezen om langer in het programma te blijven, in welk geval je niets hoeft te doen, of om het programma te verlaten door ons dit via e-mail te laten weten. De opzegtermijn is 30 dagen.
Waar kan ik meer informatie krijgen over het lidmaatschap van Amazon Launchpad?
Meld je aan bij het Amazon Launchpad-programma en iemand van ons team neemt contact met je op. Je kunt ook naar onze Amazon Launchpad-hulppagina in Amazon Seller Central of Amazon Seller University gaan.

Ben jij een merkeigenaar die op Amazon wil verkopen?

亚马逊徽标
© 2023 Amazon.com,有限公司或其附属公司。
Facebook 徽标
Twitter 徽标
LinkedIn 徽标
Tiktok 徽标
YouTube 徽标