AMAZON LAUNCHPAD

Laat uw unieke start-up groeien door te verkopen met Amazon Launchpad

Amazon Launchpad

Wat is Amazon Launchpad?

Amazon Launchpad is een programma dat ondernemers helpt bij het lanceren en het stimuleren van de verkoop van unieke, innovatieve of duurzame producten op Amazon door hen premium voordelen aan te bieden. Amazon Launchpad is ideaal voor start-ups en kleine/middelgrote merken met een unique selling point. Duizenden toonaangevende merken over de hele wereld hebben gebruikgemaakt van Amazon Launchpad's customer engagement tools, merchandising en strategische support om de vindbaarheid van de producten te verbeteren en de online verkoop te helpen groeien.

Wat zijn de voordelen van Amazon Launchpad?

Strategische support

Strategische ondersteuning

Laat ons de groei van je bedrijf versnellen en ondersteunen

Identificeer hiaten en kansen voor de groei van je bedrijf. Onze Brand Portal en voordelen zullen je helpen om concrete doelen te stellen, aanbiedingen te creëren, detailpagina's te verbeteren en je account te optimaliseren. Jij hebt de controle: de meeste van onze trainingen en hulpmiddelen zijn zelfbedienend en 24/7 online toegankelijk, maar wij houden toezicht op je succes en bieden technische ondersteuning.
Customer engagement tools

Het Amazon Launchpad programma biedt tools voor klantenbinding

Maak gebruik van premium tools om uw merk met uw klanten te verbinden

Maak gebruik van onze diensten en tools zoals A+ Premium en kwaliteitsrapporten voor productdetailpagina’s om de klanten visueel te binden en beter te informeren. Deze kunnen helpen om uw verkeer en conversiepercentages te verhogen. Wij helpen u een advertentiestrategie op te bouwen door middel van gratis gelimiteerde deals, kortingen op couponvergoedingen en optimalisatie van gesponsorde productcampagnes (afhankelijk van de geschiktheid). Met onze gratis vertaaldiensten kunt u in heel Europa en VK te verkopen en u komt tevens in aanmerking voor AWS-kredieten om uw bedrijf op de cloud te schalen.
Amazon merchandising

Amazon merchandising

Help klanten uw unieke product te ontdekken en te promoten in alle Amazon-winkels

Breng uw unieke merk onder de aandacht in speciale storefronts in heel Europa en VK. Krijg toegang tot Amazon's belangrijkste promotie-evenementen, gratis gelimiteerde deals en plaatsingen op Amazon's homepage. Geniet van toegang tot Amazon PR- en marketinginitiatieven die alleen op uitnodiging zijn ontworpen om startups te helpen
best-sellers te worden.
Wereldwijde uitbreiding

Wereldwijde uitbreiding

Breid internationaal uit vanuit Amazon Launchpad-locaties in 9 verschillende landen

Amazon Launchpad vergemakkelijkt introducties om lanceringssteun en voordelen in elke regio te ontvangen.
Heb je een innovatief, origineel product op Amazon?

Laat je inspireren door ondernemers op Amazon Launchpad

Van unieke schoonheidsproducten tot innovatieve elektronica, van heerlijk eten tot schoenen: we hebben al duizenden bedrijven wereldwijd geholpen on hun merken en start-ups online te laten groeien, door hun originele ondernemersideeën vindbaar te maken voor miljoenen Amazon klanten.

Ontdek wat er nieuw is

Stimuleer je merk nog meer met onze huidige initiatieven op maat van duurzame en innovatieve merken.

Innovation Awards

Creëer je baanbrekende producten die innovatie in het dagelijkse leven brengen en zo aan een betere toekomst voor ons allemaal bouwen?

Meld je dan aan om kans te maken op de Amazon Launchpad Innovation Awards en geef je startup een impuls met €100.000 en meer.

Sustainability Accelerator

De Amazon Launchpad Sustainability Accelerator is een drie maanden durend programma zonder eigen vermogen, dat startende ondernemingen steunt die producten ontwikkelen met aandacht voor de impact op het milieu.
SOLLICITATIE

Hoe kunt u zich aansluiten bij Amazon Launchpad?

Of je al bestaande Amazon verkoper bent of nieuw met het verkopen op Amazon, je kunt in aanmerking komen om aan het programma deel te nemen. Vul ons aanmeldingsformulier in en we nemen binnen tien werkdagen contact met je op.
KOSTEN

Wat kost Amazon Launchpad?

Verkooppartners op Amazon Launchpad betalen een incrementele verwijzingsvergoeding van 5% bovenop de standaard categorieverwijzingsvergoeding voor elk verkocht item. De extra vergoeding geldt voor alle verkopen op het account en wordt in rekening gebracht op basis van het totale bedrag die de klant voor het item heeft betaald, inclusief alle toepasselijke belastingen en douanekosten.

Veelgestelde vragen

Wie kan Amazon Launchpad gebruiken?
We beoordelen elke aanvraag afzonderlijk op basis van onze criteria voordat de aanvrager toegang krijgt tot het Amazon Launchpad programma. We zijn op zoek naar innovatieve merken uit alle productcategorieën die een uniek verkooppunt en merkverhaal hebben en hun potentieel wereldwijd willen maximaliseren.
Ik verkoop al op Amazon, kan ik deelnemen?
Ja, als je al verkoopt op Amazon, kun je deelnemen aan het Amazon Launchpad programma. Vul ons aanvraagformulier in en we nemen binnen tien dagen contact met je op.
Moet ik me opnieuw aanmelden als ik al verkoop met Amazon Launchpad in een ander land?
Als je in onze drie Noord-Amerikaanse winkels (Amazon.com, Amazon.ca, Amazon.com.mx), de Australische winkel (Amazon.co.au) of de Indiase winkel (Amazon.in) verkoopt, moet je je opnieuw aanmelden om deel te kunnen nemen aan Amazon Launchpad Europe. Als je lid wordt van Amazon Launchpad op Amazon.nl, word je automatisch ingeschreven in alle acht Europese winkels (Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.fr, Amazon.it, Amazon.es, Amazon.nl, Amazon.se en Amazon.pl) zonder dat je je opnieuw moet aanmelden. Hier vind je meer informatie over wereldwijd verkopen.
Hoe ontdekken Amazon klanten mijn producten op Amazon Launchpad?
Amazon Launchpad heeft speciale etalages in Amazon winkels (www.amazon.co.uk/launchpad, www.amazon.de/launchpad, www.amazon.fr/launchpad, www.amazon.it/launchpad, www.amazon.es/launchpad, www.amazon.nl/launchpad met Amazon Launchpad producten. Onze accountmanagement en marketingteams werken met je samen om de zichtbaarheid van je producten te verbeteren. Daarnaast worden je producten behandeld zoals alle andere productvermeldingen op Amazon, dus klanten kunnen je ook vinden via zoekopdrachten.
Hoelang duurt het programma?
Voor het programma is een verbintenis van één jaar vereist. Daarna kun je ervoor kiezen om langer in het programma te blijven, in welk geval je niets hoeft te doen, of om het programma te verlaten door ons dit via e-mail te laten weten. De opzegtermijn is 30 dagen.
Waar kan ik terecht voor meer informatie over lid worden van Amazon Launchpad?
Meld je aan bij het Amazon Launchpad programma en iemand van ons team neemt contact met je op. Je kunt ook naar onze Amazon Launchpad hulppagina in Amazon Seller Central of Amazon Seller University gaan.

Heb jij een innovatief, origineel product dat je op Amazon wilt verkopen? Meld je nu aan!

Amazon logo
© 2022 Amazon.com, Inc. en dochterondernemingen