Ben je een duurzame start-up die je impact wil maximaliseren?

We willen je steunen! We zijn op zoek naar start-ups die innovatieve oplossingen ontwikkelen voor de meest uitdagende duurzaamheidskwesties.

Wat is de Amazon Sustainability Accelerator?

Ontworpen voor start-ups die uitdagingen op het gebied van duurzaamheid aanpakken

Amazon Sustainability Accelerator is een aandelenvrij programma dat start-ups ondersteunt die duurzame innovatie stimuleren. We zijn er om ondernemers te helpen hun skills en hun bedrijf op te schalen om hun klimaatimpact te kunnen maximaliseren.

We creëren accelerators voor verschillende duurzaamheidssectoren, zoals circulaire economie, recyclingtechnologie en duurzamere consumentenproducten.
Wat we willen bereiken
We creëren impactvolle ondernemersprogramma's om duurzame producten, diensten en technologieën te lanceren. We versnellen start-ups met de expertise en het netwerk van Amazon en AWS.

Op deze manier kan de accelerator ook samenwerkingen voor Amazon faciliteren met 's werelds toonaangevende duurzaamheidsinnovaties, ontwikkeld door start-ups in het VK en Europa.
Onze 2024-programma's
Consumptiegoederen
Amazon ClimateTech Pilot Challenge
Met expertise
We hebben ons acceleratorprogramma ontworpen in samenwerking met Europa's toonaangevende klimaatinnovatiebureau, EIT Climate-KIC, en overleg over innovatiestrategieën, Founders Intelligence.

Wat zijn de voordelen?

Geldsubsidies
Krijg toegang tot geld en Amazon-kredietvoordelen om te groeien.
Expert-mentorschap
Kom in contact met experts in groei van start-ups, klimaatinnovatie en specifieke branches.
Curriculum op maat
Beleef workshops, bootcamps en hoor van deskundige sprekers; over uiteenlopende onderwerpen van zakelijke basisprincipes tot specifieke uitdagingen.
Flexibel
Krijg toegang tot dit programma vanuit de gehele Europese Economische Ruimte (EER), het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland, met virtueel toegankelijke opties en meerdere persoonlijke weken.
Klimaateffectbeoordeling
Begrijp het klimaateffectpotentieel van je bedrijf, ontwikkel optimalisatiestrategieën en krijg externe validatie.
Events & Community
Leer van toonaangevende innovators op evenementen zoals Mentordag en Demodag tijdens het acceleratorprogramma, evenals alumni- en netwerkevenementen nadien.

Onze 2024-programma's

De ClimateTech Pilot Challenge

Belangrijk
Wat zoeken we?
De Amazon Pilot Challenge zoekt innovatieve Europese start-ups op het gebied van klimaattechnologie om te testen met Amazon om tegen 2040 een netto-nul CO2-uitstoot te bereiken; circulariteit en efficiëntie in gebouwen en verpakkingen te verbeteren. Start-ups moeten verder zijn gegaan dan het testen van prototypes en werken aan het genereren van initiële inkomsten en groeiende activiteiten (Tech Readiness Level 6 en hoger). Zie FAQ ‘Welk type bedrijf moet een aanvraag indienen?’.
Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?
Geselecteerde start-ups nemen deel aan een intensieve accelerator van 4 weken en pitchen om kans te maken op een pilot bij Amazon. Geselecteerde start-ups zullen samenwerken met Amazon om een proefvoorstel te maken. Een typische pilot voor nieuwe technologieën kan variëren van $50K–$2M, naargelang duur en omvang. Dit is uitsluitend ter illustratie en de financiering(en), indien van toepassing, wordt door Amazon bepaald. Geselecteerde start-ups ontvangen ook een subsidie van £1.5k voor reis- en verblijfskosten, $10.000 AWS Activate Credits, bedrijfscoaching en meer.

Voor start-ups die zorgen voor

Gebouwoplossingen
Amazon wil energieverbruikende processen optimaliseren, emissies verminderen en de overgang naar duurzame praktijken maken.
Circulaire oplossingen
Amazon zoekt naar oplossingen die de levensduur van producten kunnen verlengen. Deze variëren van optimalisatie van retourlogistiek tot reparatiemogelijkheden die toegankelijk zijn voor eindgebruikers.
Verpakoplossingen
Amazon zoekt naar oplossingen die herbruikbare e-commerceverpakkingssystemen kunnen ondersteunen. Deze omvatten innovatieve verpakkingsmaterialen en herbruikbare systeemtechnologie met gesloten kringloop.

Wat je zou kunnen krijgen

Test je technologie met Amazon
De mogelijkheid om je technologie of oplossing met Amazon te testen, wat de weg kan openen naar toekomstige partnerschappen en groei!

Introductie tot het Climate Pledge Fund
Het Climate Pledge Fund is een corporate venture-programma van 2 miljard dollar dat investeert in bedrijven die het traject van Amazon versnellen om aan de verplichtingen van The Climate Pledge te voldoen.
Amazon Sustainability Accelerator Voordelen
Krijg toegang tot subsidies, AWS-credits, mentorschap, netwerkmogelijkheden, ondersteuning voor klimaatimpact en meer.

Proces

Selectiecommissie start-ups

Phoebe Wang
Climate Pledge Fund investeringspartner
Zak Watts
Directeur, EU Sustainability, Amazon
Ben Honan
Investment Lead EIT Climate-KIC
Sebastian Pashaei
Hoofd EU Customer Fulfilment Sustainability Amazon
Thais Blumer
Hoofd duurzame verpakking EU Amazon
Chris Atkins
Directeur WW Operations Sustainability Amazon
Sandra Steving Villegas
Partner, Founders Intelligence
Veelgestelde vragen
Wat is de Amazon Sustainability Accelerator?
Amazon Sustainability Accelerator is een programma voor het stimuleren van duurzame innovatie. Elk jaar bouwen we accelerators rond verschillende duurzaamheidssectoren, zoals circulaire economie, recyclingtechnologie en duurzame consumentenproducten. De pilotuitdaging is een intensief programma van 4 weken ontworpen om start-ups te helpen samenwerken met bedrijven, met nadruk op Amazon. In 2024 hebben we drie hoofdthema's: circulairiteit, verpakkingen en gebouwen.
Naar welke soorten bouwoplossingen is Amazon op zoek?
Amazon wil energieverbruikende processen optimaliseren, emissies verlagen en de overgang naar duurzame praktijken mogelijk maken. We kijken naar technologieën zoals AI, geothermie/HVAC, bouwmaterialen en DC-microgrids.
Naar welke soorten verpakkingsoplossingen zoekt Amazon?
Amazon zoekt naar oplossingen die herbruikbare e-commerce-bezorgverpakkingssystemen kunnen ondersteunen. Deze omvatten innovatieve verpakkingsmaterialen en herbruikbare systeemtechnologie met gesloten lus, die aanpasbaar zijn aan de omvang en schaal van Amazon.
Welke oplossingen voor de circulaire economie zoekt Amazon?
We kijken (maar niet beperkt) naar technologieën zoals: AI, reparatieoplossingen, materiaalcirculariteit voor batterijen, repareerbaarheid en duurzaamheid van producten, en optimalisatie van omgekeerde logistiek.
Welk bedrijf kan het aanvragen?
Start-ups moeten:

• Verder zijn gegaan dan het testen van prototypes en werken aan het genereren van initiële inkomsten en groeiende activiteiten (TRL 6 en hoger).

• Geregistreerd zijn in de EER, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland

• Heeft technologie relevant voor de geïdentificeerde vakgebieden

• Heeft schaalbare technologie. Amazon financiert alleen technologieën die de CO2-uitstoot aanzienlijk en/of de bijkomende effecten kunnen verminderen en bedrijfskosten verlagen.

• Heeft technologie met potentieel voor een wereldwijde impact. Amazon verkiest projecten geschikt voor alle markten, regio's, toeleveringstypes, enz.

• De accelerator staat open voor bedrijven die zijn geregistreerd in de EER, het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland en zal zowel fysiek in Londen, VK als via virtuele online sessies doorgaan.

• Ga akkoord met en voldoe aan de algemene voorwaarden en beleid die verband houden met de Pilot Challenge.

Amazon is niet op zoek naar projectontwikkelaars die producten van derden verkopen, bedrijven zonder prototype, adviesbureaus, marketing- of PR-bureaus of overgenomen start-ups.
Hoe aanvragen?
Meld je aan voor de Pilot Challenge door het aanmeldingsformulier in te vullen. Voor de resourceplanning voor de Pilot Challenge worden aanvragen vanaf 04 maart 2024 geopend. Aanvragen worden intern beoordeeld van juli tot augustus. Succesvolle kandidaten worden gevraagd meer info te verstrekken. Aanmeldingen sluiten op 05 april.
Hoe lang duurt de Pilot Challenge?
Aangemelde, geselecteerde start-ups krijgen een intensieve accelerator van 4 weken. Dan zullen start-ups meer te weten komen over de processen en behoeften van Amazon. Aan het einde van de 4 weken durende accelerator zullen start-ups pitchen om te testen bij Amazon. Succesvolle start-ups beginnen dan, samen met Amazon-teams, aan een langere validatieperiode om de details van hun pilot af te ronden.
Moet ik verhuizen?
Nee, de accelerator werkt op een hybride manier (online en face-to-face ondersteuning), zodat je face-to-face ondersteuning krijgt wanneer je die het meest nodig hebt, en de flexibiliteit en het gemak hebt om deel te nemen online. Houd er rekening mee dat week 1 (20/5/2024 – 24/5/2024) en 4 (10/6/2024 – 18/6/2024) fysiek in Londen plaatsvinden.
Hoeveel start-ups nemen deel aan de Challenge?
Ongeveer 15 start-ups zullen deelnemen aan de 4 weken durende accelerator Challenge, gelijk verdeeld over 3 onderwerpen: Gebouw (5), verpakking (5) en circulaire economie (5). Elke start-up zal zijn oplossing pitchen om kans te maken op een pilot met Amazon; 1-2 start-ups uit elke branche worden geselecteerd.
Zal Amazon een vergoeding vragen aan deelnemende starters?
Het programma is gratis en Amazon wil geen aandelen.
Is een Amazon-pilot gegarandeerd?
Een Amazon-pilot is niet gegarandeerd. Een typisch pilotbudget voor opkomende technologieën bedraagt tussen $50k-$2MM, afhankelijk van duur en reikwijdte (bvb. haalbaarheidsstudies, testen, enz.) om de belangrijkste prestatie-indicatoren te bepalen. Dit is uitsluitend ter illustratie en de financiering(en), indien van toepassing, wordt door Amazon bepaald.

Consumptiegoedprogramma

Belangrijk
Wat zoeken we?
We zijn geïnteresseerd in het ondersteunen van start-ups die duurzame en innovatieve fysieke consumptiegoederen ontwikkelen die onlangs zijn of binnenkort worden gelanceerd.
Hoe werkt het en wat zijn de voordelen?
Geselecteerde start-ups genieten van een 10-weekse accelerator, een subsidie van £10k/€12k, $10k AWS Activate Credits, mentor en meer. Het programma is hybride, inclusief virtuele en persoonlijke sessies; met drie belangrijke weken in belangrijke Europese duurzaamheidshubs: Berlijn, Amsterdam en Londen.

Het proces

Selectiecommissie start-ups

Kirsty Macdonald
Investment
Principal, JamJar
Ishna Berry
Head of EU Marketplace Sustainability, Amazon
Janeva Morfaw
Head of Product Sustainable Selection, Amazon
Mark Rushmore
Co-Founder, SURI and Amazon Sustainability Accelerator Alumni
Ben Honan
Investment Lead EIT Climate-KIC
Veelgestelde vragen
Wat is de Amazon Sustainability Accelerator?
Amazon Sustainability Accelerator is een programma voor het stimuleren van duurzame innovatie. Elk jaar bouwen we accelerators rond verschillende duurzaamheidssectoren, zoals circulaire economie, recyclingtechnologie en duurzame consumentenproducten. De Amazon Sustainability Accelerator is een programma van 10 maanden ontworpen om ondernemers te ondersteunen die beginnen met het opbouwen van duurzaamheidsbedrijven. Wij bieden deskundige workshops, begeleiding, kantoorruimte en onze netwerken om je te helpen bij het starten van een duurzaamheidsbedrijf.
Is de Amazon Sustainability Accelerator geschikt voor mij?
De Amazon Sustainability Accelerator is op zoek naar moedige en ambitieuze ondernemers met slimme en effectieve oplossingen voor de duurzaamheidsuitdagingen. Bedrijven die zich in een vroeg stadium bevinden, ofwel vóór GTM (go-to-market), ofwel minder dan 2 jaar na de lancering van het eerste productaanbod, het meest relevant. Het is misschien ook het meest geschikt voor ondernemers die e-commerce willen gebruiken voor productgroei. De accelerator staat open voor bedrijven die zijn geregistreerd in de EER, het VK of Zwitserland.
Zal Amazon een vergoeding vragen aan deelnemende starters?
Het programma is gratis en Amazon wil geen aandelen.
Moet ik verhuizen?
Nee, de versneller werkt op een hybride manier (online en face-to-face ondersteuning), zodat je face-to-face ondersteuning krijgt wanneer je die het meest nodig hebt, en de flexibiliteit en het gemak hebt om deel te nemen online. Houd er rekening mee dat week 1 (16/09/2024 – 20/9/2024), 6 (21/10/2024 – 25/10/2024) en 10 (18/11/2024 – 22/11/2024) persoonlijk moeten worden bijgewoond in Berlijn, Amsterdam en Londen.
Welke voordelen maken deel uit van deze Amazon Accelerator?
• Volg een acceleratorprogramma van 10 weken, inclusief exclusieve workshops, mentorschap en het Amazon-netwerk.

• Subsidie £10.000

• AWS-tegoed $10.000

• Reisbeurs £1500

• Effectbeoordeling om je klimaatimpact te meten en verbeteren

• Demodag in Londen om te pitchen bij investeerders

• Ondersteuning bij lancering en succes
Hoeveel bedrijven zullen deelnemen aan de accelerator?
De consumentenaccelerator zal bestaan uit 8-10 bedrijven

We waren te zien in

Start-ups over Amazon Sustainability Accelerator

Eerdere jaren

Consumptiegoedcohort 2023
Recyclingtechcohort 2023
Consumptiegoedcohort 2022
亚马逊徽标
© 2024 Amazon.com,有限公司或其附属公司。
Facebook 徽标
Twitter 徽标
LinkedIn 徽标
Tiktok 徽标
YouTube 徽标