WERELDWIJD VERKOPEN

Uitbreiden naar Japan

Verkoop je al op Amazon in Europa?
Nieuw bij Amazon?
Amazon Global Selling - Uitzicht op de stad Japan
Amazon Global verkoopt aan Japan

Word deel van de op twee na grootste economie ter wereld

71% van alle Japanse shoppers koopt online. Ze zijn gewend aan snelle bezorging op een moment dat het hen goed uitkomt en Fulfillment by Amazon kan je helpen aan die verwachtingen te voldoen.
VERKOOPPARTNER IN DE SPOTLIGHT: PLUGABLE TECHNOLOGIES
Dat soort diversificatie, een soort tweede kans die elk product krijgt door het op de Japanse markt te brengen, is echt van grote waarde.
Bernie ThompsonOprichter Plugable Technologies
Sell on Amazon Japan - Boxes
Stack of six Amazon boxes ready to ship
STAPPENPLAN

Begin met verkopen in Japan

Of je nu voor het eerst wereldwijd gaat verkopen of een doorgewinterde exporteur bent, Amazon maakt het eenvoudiger en gemakkelijker om internationaal te verkopen. Net als voor de VS kun je je ook aanmelden voor een Seller Central account in Japan. In slechts een paar stappen kun je al beginnen met verkopen.

Stap 1

Bepaal wat je wilt verkopen
Zorg dat je de belastingregels en voorschriften kent die nodig zijn om je producten te verkopen en houd je aan de lokale wetten van Japan wanneer je in Japan verkoopt. Weet welke categorievereisten er gelden en bekijk de lijst met aanbevolen producten per categorie (aanmelding bij verkooppartner account op Amazon.co.jp vereist). Externe dienstverleners kunnen je zo nodig helpen met zaken zoals het voldoen aan wet- en regelgeving, internationaal verzenden en betalen van belastingen.

Stap 2

Registreer je en bied je producten aan
Profiteer van de krachtige tools van Amazon om je verkooppartner accounts te beheren. Je kunt je Noord-Amerikaanse of Europese marketplace-accounts koppelen aan je account voor Japan, je wereldwijde verkoop op één pagina bekijken en je productvermeldingen synchroniseren. Lees de informatie over het verificatie- en controleproces van de benodigde documenten na instelling van je account voor Japan.

Stap 3

Zorg voor verzending en fulfillment
Bezorging op dezelfde of de volgende dag is gebruikelijk in Japan. Weet wat er nodig is voor verzending naar en fulfillment in Japan, waaronder verzendkosten, bezorgtijden en vereisten. Amazon heeft een netwerk van toonaangevende internationale verzend- en logistieke experts die speciale kortingen bieden voor verkooppartners van Amazon die hun bedrijfsactiviteiten uitbreiden naar Japan.

Stap 4

Beheer je bedrijf
Gebruik Amazon tools zoals het Wereldwijd verkoopoverzicht, de Amazon valutacalculator voor verkopers, Sponsored Products en Lightning Deals om je bedrijf in Japan op te bouwen.
Webinars over uitbreiden naar Japan

Webinars over uitbreiden naar Japan

Bekijk onze webinars voor meer informatie over hoe je kunt uitbreiden naar Japan

Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over verkopen in Japan

Overzicht

Kan ik mijn producten in alle Amazon categorieën aanbieden?
Voorafgaande goedkeuring kan nodig zijn om bepaalde producten uit bepaalde categorieën op te sommen. ”Zie de categorieën waarvoor goedkeuring nodig is".
Welke soorten producten kunnen niet worden vermeld op Amazon.co.jp?
Sommige producten kunnen niet worden vermeld vanwege wettelijke of regelgevende beperkingen (bijvoorbeeld medicijnen op recept) of het beleid van Amazon (bijvoorbeeld ongepaste foto's). Zie Verboden Producten voor meer informatie.
Bieden jullie bescherming tegen fraude?
Ja. De bescherming van Amazon tegen betalingsfraude helpt je met het tegengaan van frauduleuze bestellingen van je producten.
Hoe open ik een nieuw account?
De selfserviceregistratie start wanneer je op de knop bovenaan deze pagina klikt om te verkopen als professionele of individuele verkoper.

Voordat je begint met de self-service registratie, moet je de volgende informatie paraat hebben:
  • Je bedrijfsnaam, adres en contactgegevens
  • Japanse vertalingen voor je productvermeldingen
  • Geldig e-mailadres
  • Geldige creditcard
Is er ondersteuning beschikbaar voor vertalingen?
Amazon heeft een lijst met aanbevolen vertaalbureaus die deel uitmaken van ons Solution Provider Network.

Prijzen

Hoeveel kost het om te verkopen op Amazon.co.jp?
Amazon biedt twee verkoopplannen. Voor het Professionele verkoopplan betaal je elke maand JPY 4900 abonnementskosten, plus een verwijzingsvergoeding per item die per categorie verschilt. Sommige categorieën zijn alleen beschikbaar voor professionele verkooppartners en alleen professionele verkooppartners kunnen nieuwe producten toevoegen aan de Amazon catalogus.

Als je van plan bent minder dan 50 items per maand te verkopen, is het Individuele verkoopplan wellicht de beste optie voor jou. Er zijn dan geen maandelijkse abonnementskosten. Individuele verkopers betalen in plaats daarvan JPY 100 per verkocht item, plus een verwijzingsvergoeding die per categorie verschilt. Er zijn extra kosten van toepassing wanneer je Fulfillment by Amazon (FBA) gebruikt om je producten te pakken, te verpakken, te verzenden en klantenservice te bieden. Meer informatie over FBA prijzen.
Wanneer worden de maandelijkse abonnementskosten bij mij in rekening gebracht?
De maandelijkse abonnementskosten zijn alleen van toepassing op professionele verkoopaccounts en worden in rekening gebracht zodra je het registratieproces hebt voltooid.

Je items verkopen

Hoe beheer ik mijn verkoopaccount?
Gebruik Seller Central om je account voor verkooppartners te beheren. Je kunt productinformatie toevoegen, bestellingen uitvoeren, je voorraad bijwerken en betalingen beheren met behulp van een van de vele aangeboden taalopties.
Hoe voeg ik voorraad toe?
Ga in Seller Central naar de vervolgkeuzelijst Voorraad en selecteer 'Een product toevoegen' voor één item of selecteer 'Producten toevoegen via uploaden' als je meerdere items wilt toevoegen.
  • Gebruik de knop Verkopen op Amazon op Amazon productpagina's.
  • Gebruik de functie 'Een product toevoegen' in Seller Central om één productvermelding tegelijk te maken.
  • Gebruik op Excel-gebaseerde voorraadbestanden om meerdere productvermeldingen tegelijk te maken (alleen Professioneel plan).
  • Gebruik Amazon Marketplace Web Service om bulkuploads uit te voeren en bulkrapporten te ontvangen (alleen Professioneel plan).
Hoe weet ik wanneer ik een bestelling heb binnengekregen?
Amazon laat je per e-mail weten wanneer je een bestelling hebt ontvangen. Bovenaan je startpagina van Seller Central staat ook nog een tracker die de bestellingen bijhoudt.
Hoeveel kost het verzenden van de items die ik verkoop?
Wanneer je bestellingen zelf afhandelt, gelden de verzendtarieven van Amazon voor mediaproducten (boeken, muziek, video's en dvd's) die worden verkocht door professionele verkooppartners en voor alle producten die worden verkocht door individuele verkooppartners. Amazon brengt deze verzendkosten in rekening op basis van de productcategorie en de verzendservice die door de koper zijn geselecteerd en geeft het bedrag vervolgens door aan jou als verzendtegoed. Voor producten waarvoor Amazon namens jou de fulfillment uitvoert, worden naast de kosten voor Verkopen via Amazon ook kosten in rekening gebracht voor de fulfillment van de bestelling, de opslag en optionele services.
Amazon logo
© 2024 Amazon.com, Inc. or its affiliates.
Facebook logo
Twitter logo
LinkedIn logo
Tiktok logo
YouTube logo