WERELDWIJD VERKOPEN

Uitbreiden naar Noord-Amerika

Waarom uitbreiden naar Noord-Amerika?

Toegang tot 's werelds grootste economie

Toegang tot 's werelds grootste economie

Vergroot je omzet en profiteer van de Amerikaanse feestdagen en piekperiodes voor verkoop. Loop deze honderden miljoenen nieuwe klanten niet mis. Dit alles is binnen handbereik zonder dat je een bedrijfsentiteit in de VS hoeft op te richten.
Centraal Marketplace Account

Centraal Marketplace Account

Met een Noord-Amerikaans Centraal Marketplace Account (Unified Account) kun je in Seller Central gemakkelijk schakelen tussen de verkooppartnertools van Amazon.com, Amazon.ca en Amazon.com.mx om producten te vermelden en bestellingen te beheren op meerdere marketplaces. Je hebt de mogelijkheid om je producten op één, twee of alle drie de marketplaces in Noord-Amerika aan te bieden.
Laat de details over aan Amazon

Laat de details over aan Amazon

Maak gebruik van onze logistiek, krachtige tools en klantenservice van wereldklasse om je internationale verkoop te vereenvoudigen, zodat je je kunt concentreren op het uitbreiden van je bedrijf.

Ontdek hoe verkooppartners hun bedrijf succesvol hebben uitgebreid naar Noord-Amerika

We zagen de VS altijd als een enorme markt met geweldige kansen voor ons. Nu maakt de Noord-Amerikaanse marketplace 80% van onze verkoop uit.
Michael CorriganCEO & medeoprichter van Trtl
verkooppartners van Michael Corrigan
Service Provider Network
Service Provider Network
Krijg hulp bij het beheren van je internationale bedrijfsuitbreiding met het netwerk van externe dienstverleners van Amazon.

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de veelgestelde vragen over verkopen in Noord-Amerika.

Overzicht

Welke producten kan ik verkopen in Noord-Amerika?
Dat hangt af van het product, de categorie en het merk. Sommige categorieën staan open voor alle verkooppartners, voor sommige is een Professioneel verkopersaccount vereist, voor sommige heb je goedkeuring nodig om te mogen verkopen en sommige categorieën bevatten producten die niet mogen worden verkocht door externe verkooppartners.

Om merkproducten te verkopen die beschermd zijn door auteursrecht/copyright, handelsmerk of octrooi, moet je de wettelijke eigenaar van het merk of een geautoriseerde wederverkoper zijn.
Moet ik me in het begin alleen op de VS richten of kan ik meteen gaan verkopen op alle Noord-Amerikaanse marketplaces?
Ga bij het betreden van een nieuwe marketplace uit van de specifieke situatie van je bedrijf, waarbij je rekening houdt met je productcategorie, distributierechten, middelen en andere factoren. Veel verkooppartners hebben met succes hun producten meteen in alle Noord-Amerikaanse winkels van Amazon gelanceerd. De tools en services van Amazon voor Noord-Amerika, zoals de tool voor het maken van internationale productvermeldingen (BIL-tool) en Fulfillment by Amazon (FBA), maken het verkopen op alle Noord-Amerikaanse marketplaces een stuk eenvoudiger.

Als je het nog niet prettig vindt om op alle drie de marketplaces te verkopen, of als je distributierechten niet alle marketplaces dekken, kun je natuurlijk beginnen met een of twee ervan.

Met een Noord-Amerikaans Centraal Marketplace Account (Unified Account) kun je in Seller Central gemakkelijk schakelen tussen de verkooppartnertools van Amazon.com, Amazon.ca en Amazon.com.mx om producten te vermelden en bestellingen te beheren op meerdere marketplaces. Je hebt de mogelijkheid om je producten op één, twee of alle drie de marketplaces in Noord-Amerika aan te bieden. Wanneer je je Amazon voorraad beheert op de Amazon marketplaces in de VS, Canada en Mexico, is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen de internationale SKU en de marketplace-specifieke SKU in Seller Central. Meer informatie over deze onderwerpen vind je hier.
Wat zijn de verschillen tussen verkopen in Europa en verkopen in de VS op Amazon.com?
Amazon heeft zijn marketplaces wereldwijd zo ontworpen dat het verkoopproces consistent en vergelijkbaar is, ongeacht waar je verkoopt. Veel services en processen waar je al vertrouwd mee bent, zoals Fulfillment by Amazon (FBA), Prime en Sponsored Products, werken op dezelfde manier op de Noord-Amerikaanse marketplaces van Amazon.

Maar vanwege verschillen in regelgeving, cultuur en taal werkt het voor elke marketplace weer net even anders. Hier zijn enkele van de belangrijkste verschillen om rekening mee te houden:
  • Belastingen: Het Noord-Amerikaanse systeem voor omzetbelasting is anders dan de Europese btw. Raadpleeg een belastingadviseur om meer te weten te komen over de regels voor omzetbelasting in de VS. Gebruik ons Service Provider Network om een adviseur te vinden.
  • Productconformiteit: Wanneer je een Amazon marketplace selecteert om op te verkopen, moet je weten of je product geschikt is voor dat land. Zorg er in de allereerste plaats voor dat je in elk land alle wetten naleeft. Daarnaast verschillen productnormen per land. Ga voor meer informatie naar deze pagina over Producten waarvoor beperkingen gelden.
Hoe moeilijk is het om te beginnen met verkopen in Noord-Amerika?
Beginnen met verkopen in een nieuwe geografische regio, zoals Noord-Amerika, is een serieuze onderneming. Voor veel verkooppartners geldt echter dat de tijd die ze vooraf investeren in het onderzoeken van en voldoen aan vereisten, zich kan uitbetalen in verkoop aan miljoenen extra klanten. Amazon biedt een verscheidenheid aan tools en services die het aanbieden van producten in Noord-Amerika vereenvoudigen.

Net als toen je in Europa begon te verkopen, zal je succes in Noord-Amerika variëren op basis van factoren die uniek zijn voor je bedrijf, waaronder productcategorie, marges en wettelijke vereisten. Het is belangrijk om vroeg in het proces alle voor- en nadelen van het verkopen op een nieuwe marketplace, rustig en zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. Onze gids voor strategiebepaling bij het betreden van een nieuwe marketplace kan hierbij helpen.

Vereisten

Wat moet ik doen om te kunnen verkopen op Amazon in Noord-Amerika?
Er zijn vier belangrijke stappen om te beginnen met verkopen in Noord-Amerika:
  • Bepaal waar en wat je wilt verkopen en houd daarbij rekening met de lokale belastingvoorschriften en wettelijke vereisten.
  • Registreer een account en bied je producten aan.
  • Verzend je goederen en zorg voor fulfillment van je bestellingen.
  • Beheer je bedrijf, waaronder je klantenservice en retourzendingen.
Met welke Noord-Amerikaanse wettelijke voorschriften moet ik rekening houden?
Heb ik een Amerikaanse bedrijfsentiteit of bankrekening nodig?
Nee. Je kunt je bedrijfsentiteit en bankrekening in Europa blijven gebruiken. Met de Amazon valutacalculator voor verkopers kun je euro‘s en Britse ponden omrekenen naar de gewenste lokale valuta.

Account en productvermeldingen

Kan ik mijn huidige Europese account gebruiken om in Noord-Amerika te verkopen?
Nee, je moet je registreren voor een Noord-Amerikaans account.
Kan ik mijn productvermeldingen op Amazon.nl overzetten naar de Noord-Amerikaanse marketplaces van Amazon?
Ja, dat kun je doen met onze tool Internationale productvermeldingen maken (BIL-tool). Met de BIL-tool ben je minder tijd kwijt aan het beheren van je productvermeldingen en kun je met je Centraal Marketplace Account (Unified Account) op meerdere Amazon marketplaces tegelijk productvermeldingen maken en bijwerken. Wanneer je op je primaire marketplace (de 'bron' marketplace) productvermeldingen hebt gelanceerd en gemaakt, kun je vervolgens deze productvermeldingen selecteren en een 'doel‘ marketplace identificeren waar je nog geen producten aanbiedt. De BIL-tool voert de volgende automatische functies uit:
  • Productvermeldingen worden op meerdere doel marketplaces gemaakt op basis van producten die je verkoopt in de bron marketplace.
  • Wanneer je een productvermelding toevoegt of verwijdert, zorgt deze tool ervoor dat productvermeldingen op de doel marketplaces worden bijgewerkt.
  • Prijzen op je doel marketplaces worden aangepast op basis van wijzigingen die je aanbrengt in de prijzen van de bron marketplace, volgens de prijsregels die je hebt ingesteld.
  • Prijzen op de doel marketplaces worden aangepast aan schommelingen in de wisselkoers van de valuta van de bron marketplace.
Hebben productvermeldingen op de Noord-Amerikaanse marketplace een nieuw ASIN nodig?
Nee, meestal niet. Product ASIN's zijn 'internationaal' en verschillen alleen wanneer het product wezenlijk verschilt van het oorspronkelijke ASIN. Als je bijvoorbeeld drie productversies hebt die wat betreft type stekker van elkaar verschillen (Europees versus VK versus VS), dan heeft elke versie een eigen ASIN. Als de producten echter niet wezenlijk verschillen (bijv. kleurvariaties), dan heeft elke versie geen eigen ASIN.
Ik ben goedgekeurd om producten te verkopen voor mijn categorie in het Nederland. Moet ik opnieuw goedgekeurd worden om deze producten in Noord-Amerika te kunnen verkopen? Welke documenten heb ik daarvoor nodig?
Ja, je zult waarschijnlijk opnieuw moeten worden goedgekeurd voor Noord-Amerika omdat de regels per land verschillen. Tijdens het aanvraagproces wordt je gevraagd om de juiste documenten te verstrekken.
Amazon logo
© 2023 Amazon.com, Inc. or its affiliates.
Facebook logo
Twitter logo
LinkedIn logo
Tiktok logo
YouTube logo