Flag of Ukraine
Amazon steunt humanitaire inspanningen in Oekraïne.

Op Amazon aanmelden als verkoper

 

Meld je aan

€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten

 

Ontdek Fulfilment by Amazon

Bespaar tijd en laat je bedrijf groeien met FBA

Twee verschillende maten Amazon-pakketten die klaar zijn om te worden verzonden
computerpictogram met Amazon Smile-logo

Bereik miljoenen

Nieuwe start-ups en Fortune 500’s. B2B en B2C. Merkeigenaren en wederverkopers. Ze verkopen allemaal op Amazon om honderden miljoenen actieve klantaccounts wereldwijd te bereiken.
verzendpictogram, vliegtuig bovenaan en vrachtwagen onderaan

Zorg voor een glimlach

Laat de verzending, retourzendingen en klantenservice aan ons over met Fulfilment by Amazon (FBA). Wil je zelf de verzending verzorgen? Dat kan ook.
icoon van de hand die een munt vasthoudt

Geld verdienen

Kies uit flexibele verkoopplannen, productcategorieën en afhandelingsopties die aansluiten bij de behoeften van je bedrijf.
SUCCESVERHALEN

Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen over het gebruiken van Amazon voor e-commerce.
Hoe kan ik beginnen met verkopen op Amazon?
Je aanmelden als verkoper bij Amazon is heel eenvoudig. Om te beginnen met verkopen op Amazon, moet je de onderstaande stappen volgen:
 1. Kies je verkoopplan op basis van het aantal producten dat je denkt te verkopen per maand. Wij bieden twee soorten abonnementen aan: individueel en professioneel. We hebben zelfs een eenvoudige FBA omzetcalculator om je te helpen begrijpen hoeveel je kunt verdienen met elk abonnement voor een bepaald aantal verkochte producten.
 2. Vervolgens moet je het registratieproces voltooien. Dit vereist je Amazon-klantaccount of een zakelijk e-mailadres, evenals je creditcardgegevens (of die van je bedrijf). Je zal ook een geldig identiteitsbewijs moeten opladen (bijvoorbeeld een kopie van je paspoort of een nationale identiteitskaart). Als je een bedrijf hebt, zal je ook je bedrijfsregistratiegegevens moeten delen, inclusief belastingcertificaten (zoals een btw-certificaat). Ten slotte moet je je telefoonnummer en bankrekeninggegevens ingeven.
 3. Zodra je registratie is voltooid, krijg je toegang tot je Seller Central-account van waaruit je je bedrijf kan beheren.
 4. De volgende stap is het oplijsten van je producten door het toevoegen van een product-ID, SKU, producttitel, productbeschrijving, productafbeeldingen, zoektermen en relevante trefwoorden, en de prijs van elk product.
 5. Vervolgens moet je de juiste fulfilmentoptie kiezen om je bestellingen aan je klanten te leveren.
 6. Nu ben je klaar om te gaan verkopen op Amazon.
Is Amazon geschikt voor mijn bedrijf?
Het korte antwoord is: ja. De grootste huishoudelijke merken bieden hun producten aan op Amazon. Dat geldt ook voor opkomende merken die binnenkort op je radar zullen verschijnen. Kleine en middelgrote bedrijven gedijen hier en zijn goed voor meer dan de helft van de verkochte eenheden in onze winkels wereldwijd. Wat je bedrijf ook aanbiedt - en wat de grootte van je onderneming ook is - we zijn verheugd om jou met ons te laten meegroeien. Vind de geschikte strategie en start vandaag nog met je online winkel.
Hoe lang duurt het voordat Amazon zijn verkopers betaalt?
Amazon vereffent het rekeningsaldo 14 dagen nadat je je verkopersaccount hebt geregistreerd. Dit betekent dat Amazon op de afsluitingsdatum een ​​betaling op je bankrekening zal uitvoeren. Het afsluitingsproces herhaalt zich elke 7 dagen.
Hoeveel kost het om een ​​product op Amazon te verkopen?
De verkoopkosten die je betaalt, zijn afhankelijk van je verkoopplan en de soorten producten die je verkoopt.

Abonnementskosten
Dit zijn de kosten die je betaalt voor je verkoopplan en deze zijn afhankelijk van het plan dat je selecteert.
Voor het Professionele verkoopplan geldt een vast bedrag van € 39 per maand en zijn er geen kosten per item (dit betekent dat je alleen € 39 per maand betaalt, ongeacht hoeveel items je hebt verkocht).
Voor het Individuele verkoopplan worden kosten berekend van € 0,99 voor elk verkocht item.

Verkoopkosten
Deze kosten worden in rekening gebracht per verkocht item en omvatten een commissie (die bestaat uit een percentage van de verkoopprijs, afhankelijk van de productcategorie) en variabele afsluitkosten (die alleen van toepassing zijn op mediacategorieën).

Verzendkosten
Wanneer je zelf voor de fulfilment van je bestellingen zorgt, zijn de verzendtarieven van Amazon van toepassing. We brengen deze verzendtarieven in rekening op basis van de productcategorie en verzendservice die door de koper zijn geselecteerd.

Fulfilment kosten
Voor producten waarvoor Amazon namens jou de fulfilment uitvoert (Fulfilment by Amazon, of FBA), worden kosten in rekening gebracht voor de fulfilment van de bestelling, de opslag en optionele services.
Hoeveel geld verdienen Amazon-verkopers als beginners?
Hoewel er niet één specifiek antwoord is, is het een feit dat Amazon je onbeperkte groeimogelijkheden biedt. Zodra je je producten begint te verkopen, zijn er meerdere manieren om je Amazon-bedrijf te laten groeien.

Direct nadat je Amazon Seller-bedrijf is gelanceerd, bieden we je tal van tools om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Als merkeigenaar kun je meer inkomsten genereren met het Perfect-lanceringsplan terwijl je profiteert van de nieuwe merkbonus van Amazon.
Heb ik een vennootschap of bv nodig om op Amazon te verkopen?
Nee. Om op Amazon te verkopen, heb je geen vennootschap of bv nodig. Je kan als eenmanszaak direct beginnen met verkopen onder uw eigen naam. Een eenmanszaak is prima als je net begint met e-commerce en je wilt proberen te verkopen op Amazon. Je kunt meer leren over verkopen op Amazon via Seller University.
Hoe kan ik me registreren als verkoper op Amazon?
Om te beginnen, moet je eerst je registratie voltooien. Zorg ervoor dat je het volgende bij de hand hebt:
 1. Zakelijk e-mailadres of Amazon-klantaccount
 2. Creditcard (internationale kaarten worden ook geaccepteerd)
 3. Geldig paspoort of identiteitsbewijs (identiteitsverificatie beschermt verkopers en klanten)
 4. Bedrijfsregistratiegegevens, inclusief btw-nummer
Onze handige beginnersgids bevat gedetailleerde informatie over alles wat je moet weten om verkoper te worden op Amazon.
Welke artikelen hebben goedkeuring nodig om op Amazon te worden verkocht?
Sommige categorieën staan ​​open voor alle verkopers, terwijl andere een Professioneel verkopersaccount vereisen. Er zijn ook enkele categorieën van producten waarvoor officiële goedkeuring van Amazon vereist is voor je kunt beginnen met verkopen. Bepaalde categorieën van producten kunnen niet door derden worden verkocht.

Voor de volgende productcategorieën is goedkeuring vereist om op Amazon te verkopen:
 • Kruidenierswaren
 • Sieraden
 • Horloges
 • Kleding
 • Persoonlijke verzorgingsapparaten
 • Gezondheid en persoonlijke verzorging
Vind meer gedetailleerde informatie over het toevoegen van producten op deze Listing Guide-pagina.
Ga voor meer gedetailleerde informatie naar Seller University om te leren hoe je succesvol kunt zijn als Amazon-verkoper.
Wie kan verkopen op Amazon?
Iedereen kan beginnen met verkopen op Amazon! Zowel opkomende merken als enkele van de grootste Fortune 500-bedrijven noemen Amazon hun thuis. Wat je bedrijf ook aanbiedt - en wat de grootte van uw onderneming ook is - bij ons kan je de honderden miljoenen klanten bereiken die Amazon dagelijks bezoeken om te winkelen.
Of je nu een particulier of een professioneel bent, hier kan je aan de slag met alle informatie die je nodig hebt.
Illustrated woman standing in front of boxes on a conveyor belt in an Amazon fulfillment center

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor handige tips voor het opbouwen van je Amazon bedrijf
Nul spam. Je kunt je op elk moment afmelden.
Heb je maar een paar items op Amazon te verkopen?
€ 39 (excl. btw) per maand + verkoopkosten
Amazon logo
© 2024 Amazon.com, Inc. or its affiliates.
Facebook logo
Twitter logo
LinkedIn logo
Tiktok logo
YouTube logo